Aktivitetsbaserat i media

Du har säkert läst om det – aktivitetsbaserade kontor blir allt mer i ropet. Men vad är det – egentligen?

Vinsterna med ett aktivitetsbaserat kontor är många. Läs om vad både brukare och arkitekter tycker i de artiklar vi samlat.

Avisera01

 

Case

Försäkringskassan goes aktivitetsbaserat. Stressexperten Anneli Godman reflekterar över vinsterna med det nya arbetssättet på motivation.se.

Microsoft är Sveriges största aktivitetsbaserade arbetsplats. Tidningen Citymark skriver om Det nya arbetslivet, som konceptet kallas i Akalla, Stockholm.

Nya sätt att arbeta

Varför det aktivitetsbaserade kontoret är framtidens melodi skriver IDG om i Så är det att vara CIO på framtidens kontor (juli 2013), där man bland annat tar upp Microsoft och Vasakronan som exempel på det nya arbetssättet.

Glöm det egna skrivbordet.  Hållbarhet och aktuella case i tidningen XPress som intervjuar MERs Anna-Lena Mårtensson i Arkitektur för 10-talet.

MERs Anne-li Burman spanar efter framtiden kontor med två branschkollegor i tidningen Arkitekten (februari 2012).

Aktivitetsbaserade kontor attraherar medarbetare

Aktivitetsbaserade kontorslösningar på frammarsch och flexibilitet  attraherar personal. Läs The Office 4.0 i magasinet Voyage, som intervjuat forskare och vår kollega Anna-Lena Mårtensson om trenderna inom kontorets väggar.

Veta mer?

IFMA Sverige är en nätverksorganisation för alla som arbetar med facility management-tjänster.  MER är med i IFMAs råd, som besitter en bred kompetens om aktivitetsbaserade arbetssätt. Du hittar mer information på deras hemsida.

Aktuellt Aktivitetsbaserat i media