MER sätter färg på möbelmässan 2013

Under årets möbelmässa fick MER äran att designa möbeltillverkaren Horreds monter.

Aktuellt massa 1a

MERs Niklas Larsén och Ola Hermansson är skaparna bakom montern. De berättar hur de tänkte när de skapade konceptet.

Aktuellt massa 8

— Vi ville visa möblerna i ett så naturligt sammanhang som möjligt, vilket egentligen är det helt motsatta till vad man brukar göra på mässor där man öppnar upp och ställer möblerna på piedestal. Vi ramade medvetet in och skapade en rumsupplevelse som tack vare textil runt hela ytan blev till en intim rumskänsla. Horreds möbler hamnade i ett sammanhang och en skala som de faktiskt är tänkta för. Handplockade vintagestolar bidrog också till en autentisk känsla.

Aktuellt massa 3a


Med färgstarka kulörerna visades möblerna upp i en ny kontext som vi tror inspirerade besökarna till att våga använda starka färger även när det kommer till kontorsmöbler.

Ytterligare ett MER-inslag i montern under mässveckan var de dagliga föredrag om aktivitetsbaserade kontor, som vår kollega Anna-Lena Mårtensson Gillberg höll i. Utifrån sin tjugoåriga erfarenhet av aktivitetsbaserade kontor och dess föregångare flexkontoret, känner hon mycket väl till både framgångsfaktorer och fallgropar när man väljer ett nytt arbetssätt. Uppskattade erfarenheter som hon delade med sig av till åhörarna.

Aktuellt massa 5a

 

Vinster med aktivitetsbaserat kontor

Det finns flera vinster med det allt mer populära aktivitetsbaserade kontoret och en del av det Anna-Lena delade med sig av finns samlat på hemsidan. Läs mer om vad vi på MER kan göra för dig.

Aktuellt massa 7