Hotelluppdrag i Piteå

— Borta bäst

Kust Hotell och SPA

I Piteå växer ett nytt koncepthotell fram. Det 15 våningar och 53 meter höga designhotellet blir en av norrlandskustens högsta byggnader. Med konferensavdelning, restaurang, spa och skybar kommer Kust Hotell & SPA bli ett landmärke för norra Sverige, och ett nytt resmål för både nationella och internationella gäster. Midnattssolen, norrskenet, rennäringen och den finaste löjrommen är delar av Piteås naturliga skattkista och också självklara delar av hotellets helhetsupplevelse.

Hotelluppdrag i Piteå

Norrland som inspirationskälla

Profilhotellets utformning bjuder på en upptäcktsfärd längs den mäktiga Piteälven – från isiga fjäll i norr, till havet och skärgården i söder. Älven, som också är grunden i designkonceptet, har alltid varit central för regionen. Den är en inspiration för rikt formspråk och ständigt skiftande i karaktär och färg. Från lugn och stilla till vit och skummande eller svart och trögflytande, krispig, och snöig.

Hotelluppdrag i Piteå
Hotelluppdrag i Piteå

Kust Hotell & Spa ägs och drivs av privatägda Skoog-koncernen, ett av Norrlands mest expansiva företag. Med storsatsningen av hotellet visar Skoog att de är en stark aktör och nu på allvar ger sig in i den växande resebranschen.

Satsningen ska inte bara utveckla Piteå utan framförallt bidra till en mer levande region. Norr- och Västerbotten får ett nytt utflyktsmål för shopping och weekendresor. Det karaktäristiska hotellet med skybar och stans högsta utsikt hjälper till att skapa ett landmärke som lockar, lovar och levererar. Juvelen i kronan, mitt i trästaden Piteå.

Hotelluppdrag i Piteå
Hotelluppdrag i Piteå

”KUST Hotell & Spa är inte bara ett hotell. Det är en byggnad som ska lyfta en stad och ett område, Det är ett projekt som engagerar en hel region.”

Hotelluppdrag i Piteå
Hotelluppdrag i Piteå
Hotelluppdrag i Piteå

Med sina 97 rum, lobbybar, skybar, SPA, konferensdel, fyra sviter, festvåning och restaurang skriver KUST Hotell & Spa på allvar in i sig på listan över hotell värda att besöka.

Läs mer om KUST Hotell & SPA på deras Facebook och hemsida.