I huvudet på arkitekten

— Erika är en av våra arkitekter på MER. Hon jobbar med både små och stora uppdrag, med allt från konceptarbete och projektering till grafisk from och design.

I huvudet på arkitekten

Arkitektens roll

På MER har vi flera olika kompetenser, där arkitektens roll kommer in i olika skeden av projekten, både i stor och liten skala. Vi börjar alltid med att ta reda på vad kunden är ute efter, för att sedan ta fram ett koncept som ligger till grund för det fortsatta arbetet.

Erika arbetar både med tidiga skeden och med färdigställande av projekt. Med sin bakgrund i grafisk form tar hon ofta fram folieringar och väggmotiv till sina kunder. Exempel på det ser ni nedan, såsom tapeten på Stenas huvudkontor och trapphusfolieringen för Byggnads.

Fakta

 • Roll på MER

  Arkitekt

 • På MER sedan

  Sedan 2009

 • Projekt i urval

  Agigen
  Stena Fastigheter
  Danske Bank
  Stockholms hamnar
  Polstjärnan
  Försäkringskassan

 • Utbildning

  KTH Arkitektur
  Oxford Brookes School of Architecture
  Camberwell College of Arts, London

I huvudet på arkitekten

Ett litet men stort projekt

I vissa projekt är både tiden och budgeten knapp, men viljan stor! Det blir ofta en rolig utmaning då ramarna blir väldigt tydliga. Det unga företaget Agigen/Billogram kom till MER med en önskan att få hjälp med att göra något roligt med sina nya lokaler. Erika tog snabbt fram ett koncept med en ”hemma hos” känsla som skulle spegla deras visioner. På en liten budget uppnåddes en stark karaktär  för lokalen.
Läs mer om projektet här.

I huvudet på arkitekten
I huvudet på arkitekten
I huvudet på arkitekten

Grafiska inslag

Grafiska inslag är något Erika ofta har med i sina projekt. Det finns mycket man kan göra med folieringar och väggmotiv som ger karaktär.

På Stenas huvudkontor i Stockholm tog hon fram en vägg som skulle symbolisera Stenas fastighetsbestånd. Motiv och områdesnamn löper längs hela kontorets korridorer.

I huvudet på arkitekten