Grattis Mall of Scandinavia. Grattis Gränbystaden.

Full pott för MER när Nordic Council of Shopping Centers utser Sveriges bästa köpcentrum.

MER samarbetar med Unibail-Rodamco i utvecklingen av Mall of Scandinavia. Under NCSCs galakväll på Sweden Urban Arena utsågs handelsplatsen till årets bästa köpcentrum.  ”Genom satsningen flyttar centret gränserna och höjer ambitionsnivån för köpcentrumbranschen i Sverige. Centret uppvisar enastående kvaliteter i stort som smått utan att ge avkall på de grundläggande egenskaper som ett väl fungerande köpcentrum måste ha” står det att läsa i juryns motivering som också poängterar att Mall of Scandinavia tar Sverige till en internationell tätposition för shoppingcenters.

Nytt för i år är att juryn valt att ge ytterligare ett köpcentrum en speciell utmärkelse för gott arbete, en så kallad ”Commendation”. Även detta pris gick till ett av MERs projekt – Gränbystaden (Atrium Ljungberg).

”Med en stark och tydlig strategi bygger centret både handel, bostäder och kontor till ett nytt stadscentrum baserat på en tydlig vision. Med långsiktigheten i fokus och målmedvetenhet i arbete är vi övertygade om att projektet når framgång. Vi ser vi alla fram mot resultat och färdigställandet av Gränbystaden.” motiverar juryn utmärkelsen.

 

Läs mer om MERs uppdrag för Unibail- Rodamco här.