Välplanerad spurt inför inflyttning.

— ”Planering är A och O. Inköp, flytt, ombyggnad och leverans - allt på några månader. Och vi lyckades.” projektledare Maria Tomani

VBK web artikelserie 4- Välplanerad spurt inför inflyttning.

Veckan före semestern stod byggjobbarna redo att sätta igång att bygga världens bästa kontor. Väggar skulle rivas och resas, trappor byggas om. Det var bara att packa ihop och gå på semester. - När kontor byggs om måste verksamheten evakueras. I vårt fall stängde vi tre veckor, säger Maria Tomani, projektledare för genomförandet av MERs kontor.

Inköp i stort nätverk

MER har genomfört hundratals kontorsprojekt och varje gång gäller att en lång rad förberedelser ska slutföras så snabbt och effektivt som möjligt. I ombyggnad, flytt och färdigställande. Maria tog kontrollen över all gammal och ny inredning, inköp och leveranser, redan i projekteringsfasen. Som kontorsspecialister har MERs projektledare ett unikt nätverk av leverantörer.
- Jag är länken mellan arkitekter och leverantörer; jag vet vilka frågor som kommer upp. Vi vill ta ansvar för inköp, leveranser och montering för att kvalitetssäkra slutförandet, säger Maria.

Evakueringsflytt

Innan ombyggnaden skulle kontoret som sagt packas ihop. Checklistan för en kontorsflytt är lång, även om det bara gäller en tillfällig evakuering. Och alla måste hjälpa till.
- Trots detaljerade anvisningar har jag fått tusen frågor. Projektet har öppnat ögonen på hela företaget för alla steg i processen. Det har varit engagerande och det har fungerat, säger Maria. Konstigt vore det annars. Fungerar vår process för att flytta hela Försäkringskassan, så fungerar den naturligtvis för det egna kontoret också.

VBK web artikelserie 4- Välplanerad spurt inför inflyttning.
VBK web artikelserie 4- Välplanerad spurt inför inflyttning.

Unik inredning

Efter sommaren stod kontoret färdigt, med mycket specialritad inredning. Exklusiva material blandas med nakna MDF-plattor. Innovativa möbler samsas med inspirerande konst. - Vi gör specialritade, unika möbler i alla projekt och testar hela tiden nya lösningar och leverantörer. I vårt eget kontor kan vi ta ut svängarna ännu mera, säger Maria. Visionen om världens bästa kontor är infriad och slutförd för Maria och hennes kollegor. Resultatet blev MERs Kontorslab, en arbetsplats där utveckling av arbetssätt, inredning och teknik kommer fortsätter.

VBK web artikelserie 4- Välplanerad spurt inför inflyttning.