Venke Osnes och Niklas Larsén, vd-duon på MER Arkitekter.

Dubbelt ledarskap lönar sig: MER Arkitekter gör rekordhalvår

MER Arkitekters konsultomsättning första halvåret landade på 20,9 miljoner kronor, vilket är en ökning med 57 procent från samma period 2021. Varuomsättningen ökade med 23 procent och landade på 12,4 miljoner kronor. Resultatet för halvåret landade på 5,8 miljoner kronor, vilket motsvarar en ökning med över 6 miljoner från samma period 2021, där resultatet då var negativt på -700 000 kronor.

 

– En orsak till vår ekonomiska comeback är vårt nya sätt att driva företaget. Genom att dela på vd-rollen och leda demokratiskt kan vi jobba supereffektivt mot både affär och kultur. Vi är bäst i branschen när det kommer till arbetsplatser och vågar fokusera där. I alla projekt är det också självklart för oss att arkitektur inte bara är arkitektur, utan att vi även hjälper våra kunder med varumärke, personalens trivsel och arbetssätt. Och det visar sig ha effekt, säger Venke Osnes som är vd på MER Arkitekter tillsammans med Niklas Larsén.

 

– Vi är otroligt glada över det här resultatet och den här comebacken, eftersom vi vet hur mycket team effort som ligger bakom. Vi har kompetenta kollegor och kunder som utmanar oss och vågar ta modiga beslut utifrån våra råd, säger Niklas Larsén.

 

Under årets första halvår har arkitektkontoret välkomnat fyra nya kunder – RFSU, Pfizer, Areim och Clear Channel. Man har även slutfört projekt för bland andra Stockholms Hamnar, Qarlbo, Frontit och CBRE. Dessutom har MER välkomnat fem nyanställda.