Emojis vi älskar!

I dagarna har det landat nya emojis på Slack under rubrikerna “Remote Work” och “Hybrid Work”. Helt perfekt, tycker vi på MER Arkitekter som både gillar emojis, Slack, Teams, Zoom och som varje dag arbetar med att hjälpa våra kunder med framtidens kontor och arbetssätt. Genom de nya emojisarna kan vi kanske enklare förklara våra visioner, tankar och övertygelser. Låt oss förklara dem samt hur du bäst kan använda de nya emojisarna, både rent praktiskt och som diskussionsunderlag.

 

Bunny slippers. Ett hövligt sätt att informera om varför kameran inte är på, eller varför du rullar iväg på stolen istället för att ställa dig upp och hämta kaffet. Du är helt enkelt underklädd nedtill.

 

Hot desking. Amerikansk modeterm, så hopplöst efter! Vi på MER Arkitekter har arbetat med flexibla arbetsplatser i över 30 år. Vi vet dock att det inte bara är att göra, utan kräver både ledarskap och arkitektoniska lösningar för att det ska bli ett både lönsamt och trivsamt sätt att arbeta.

 

Away from keyboard. När du inte orkar meddela hela kontoret om att du tar en mikropaus på soffan. Don’t we all?

 

Commuting. Hur gör vi med restiden till och från kontoret nu i höst? Arbetstid, men inte läge för de känsliga samtalen och dokumenten?

 

Kid drop off. Ställ mig inga svåra frågor just nu för då kan hela projektet gå åt pipsvängen.

 

Working from coffeeshop. En vana som många av oss lagt oss till med under pandemin. Har vi som organisation koll på våra IT-lösningar och cybersäkerhet när vår personal jobbar från kafé? Skitsamma, vi kanske bara ska bygga ett eget kafé?

 

Working from home. En emoji som inte kommer att bli omodern på länge! Visste du att 9 av 10 av svenskarna uppger att man kommer att vilja fortsätta jobb a hemifrån även efter pandemin?

 

Working from office! Woho! Visste du att det just nu pågår ett oerhört kontorsrace där väldigt många organisationer och företag rustar upp, skalar upp, skalar ner, bygger om, decentraliserar och centraliserar för att passa framtidens arbetssätt? Ring oss på MER Arkitekter om vi ska hjälpa även din organisation.

 

Time zone FYI. En vänlig varning för att mötet bokats i annan tidszon, om att din kollega är på resande fot eller om att allmän tidsförvirring råder.

 

Balance. Den perfekta emojin att uppdatera din status med när du tar jobbpaus för en promenad, lite goa memes eller ett hemmakontorsbad. Vi på MER Arkitekter vet att just balansen mellan arbetstid och fritid är något som man inte bara behöver prata om i organisationerna, utan även sätta rutiner och strukturer för. Sånt gör vi.

 

Cat on keyboard. Ett vanligt förekommande arbetsfenomen på 10-talet som nog kan vara bra att förklara för kollegorna om wqjeou%€ioiuwrel98342jakljsanmsdwrlaö

 

Heads down. Den digitala motsvarigheten till att på det där övertydliga tangentsmattrande sättet demonstrera att du absolut inte vill bli störd eftersom du just nu är en så otroligt effektiv och ansvarstagande kollega.

 

Internet problems. Äntligen slipper vi höra fraser som ”det laggar!”, ”du hackar!” eller ”Jag har lite internetproblem, jag vet faktiskt inte vad det beror på”. Just put an emoji on it.

 

Kids. Stäng av din mic och visa upp den här emojin och alla både förstår och är tacksamma för att du är på mute.

 

Walking the dog. Brb ska bara gå ut med min jätteglada hund i sitt regnbågsfärgade koppel. Hur gör vi förresten med alla coronahundar på kontoret i höst?

 

Waving from afar. Det kommer vi nog att fortsätta med att göra. Eller? Hur ser vår policy ut för facetime på kontoret framöver och hur har vi kommunicerat den?

 

One sec cooking. Hemmalunchernas michelinkock vill just nu inte bli störd men är snart åter vid skrivbordet med en läcker Varma koppen.

 

Virtual meeting. Precis när vi tröttnat på att se oss själva i mötesrutorna dyker det här härliga substitutet upp.

 

Self care. Friskvård, personalvård, rörelse, debriefing och stressfria zoner. Detta kommer att bli 2022 års stora fokus för många organisationer. Visste du att vi på MER Arkitekter alltid utgår från vardagsrörelse, tillgänglighet och välmående när vi ritar och bygger våra kunders kontor?

 

Vill du veta mer om hur vi på MER Arkitekter kan hjälpa dig och ditt företag med utbildningar och strategier för ert sätt att arbeta flexibelt i höst? Eller om hur ni ska införa rutiner kring kontorsåterkomsten? Eller hur kontoret kan justeras för nya arbetssätt? Då är du varmt välkommen att ringa vår vd Venke Osnes på  076-772 48 50

Läs annars mer om våra tjänster inom kontorsarkitektur  Här! eller arbetssätt Här!