Obeon nominerat i Swedish Design Awards

Virtuella plattform tävlar om prestigefullt pris.

MER har sedan 2016 arbetat med att flytta fram gränserna för vad som är möjligt inom Virtual Reality och är medgrundare till Obeon – den första virtuella marknadsplatsen för kreatörer och designföretag. Nu nomineras Obeon i Swedish Design Awards i kategorin Digitala produkter & tjänster.

Med hjälp av den virtuella plattformen Obeon kan enskilda produkter och visualiserade miljöer upplevas interaktivt. I Obeon samlas designföretag och producenter i en gemensam marknadsplats för att utnyttja den nya tekniken till max. Miljöerna kan fungera som alternativ till mässa, komplement till ett fysiskt showroom eller som fristående säljverktyg.

Plattformen tar bort behovet av fysiska platser och låter produkterna tala för sig själva och i sin rätta kontext, till lägre kostnad för producenten och utan att påverka miljön. Därmed förändrar Obeon sättet på vilket människor, företag och hela marknader interagerar med varandra. Obeon kan också fungera som foto- och filmstudio för att ta fram marknadsmaterial till produktkataloger, hemsidor eller sociala kanaler.

Swedish Design Awards arrangeras av Svensk Form, som i år firar 175 år, och är Sveriges främsta och bredaste designutmärkelse. Utmärkelsen delas ut årligen och riktar sig bland annat till designers, formgivare och arkitekter. Vinnaren i årets upplaga utses senare i höst.

Läs mer: Swedish Design Awards | Obeon