Stockholm Design Week 2020

Nu inleds Skandinaviens ledande designevent.

4 februari inleds Stockholm Design Week 2020 med produktlanseringar, evenemang och utställningar runtom i hela staden. Med världens ledande designers på samma plats kan det vara svårt att få en överblick. Här är några saker du inte får missa.

 

VR Exhibition Space
Var går gränsen mellan det fysiska och det digitala? I och med Stockholm Design Week lanserar den svenska möbelproducenten Abstracta sitt VR Exhibition Space. I en monter på 150m2 och ett virtuellt showroom på 1000m2 flyttas gränsen för hur fysiska produkter upplevs digitalt.

När: 4-7 februari kl. 9.00-18.00, 8 februari 10.00-17.00
Var: Furniture & Light Fair (Stockholmsmässan), monter C11:41

 

Hållbar arkitektur
Kan inredningsarkitektur vara hållbar? Behövs möbelmässor i en tid när vi borde konsumera mindre? Inredningsarkitektur.se bjuder in till ett panelsamtal på Greenhouse-scenen med experter från Indicum, Tengbom och MER.

När: 4 februari kl. 15:30-16:15
Var: Furniture & Light Fair (Stockholmsmässan), Greenhouse

 

Vad är inredningsarkitektur?
Vad gör en inredningsarkitekt? Den frågan, och många fler, var bakgrunden till att sidan inredningsarkitektur.se lanserades för några år sedan. Sedan dess har sidan utvecklats och idag är några av Sveriges ledande inredningsarkitekter knutna till initiativet. I år finns IA representerade under Stockholm Design Week med monter mitt i vimlet i A-hallen. Här har du bland annat möjlighet att testa VR och få tips av yrkesverksamma inredningsarkitekter.

När: 4-7 februari kl. 9.00-18.00
Var: Furniture & Light Fair (Stockholmsmässan), monter AG:01