Superfabriken nomineras till Årets bygge 2018

Lindbäcks produktionsanläggning nomineras i prestigefylld tävling.

MER har under de senaste åren arbetat med Lindbäcks för utveckling av företagets inomhusmiljöer. Förutom Lindbäcks Stockholmskontor har MER även utformat kontor och restaurang i anslutning till den nybyggda anläggningen i Piteå. Nu nomineras ’Superfabriken’ till Årets Bygge.

– Det är fantastiskt roligt att vår nya produktionsanläggning nomineras till priset Årets Bygge. För oss har det varit avgörande att det inte bara skulle bli en effektiv fabrik, utan även en fantastisk arbetsplats. Vi har under de senaste åren arbetat nära MER när det gäller utveckling av våra arbetsplatser och vårt arbetssätt och vi är väldigt nöjda och stolta över resultatet. Nomineringen är ett kvitto på att vi lyckats säger Marie Lindgren, Kommunikationsansvarig på Lindbäcks.

Lindbäcks grundades 1924 i en liten by utanför Piteå. Sedan dess har företaget vuxit till en koncern som täcker stora delar av Sverige. Att fabrikssatsningen skulle bli något utöver det vanliga var en tydlig ambition redan från början, och Superfabriken, som varit arbetsnamnet, är företagets största investering hittills. För MER är det andra året i rad som man haft projekt nominerade till Årets Bygge. Förra året nominerades KUST Hotell & Spa, även det Piteåbaserat, i samma tävling.

– Varumärkesbyggande arkitektur är en självklar del av det moderna företagets identitet. För många framgångsrika företag är det tydligt att attraktiva arbetsplatser och lönsamhet hänger ihop. Med arkitektur som utgångspunkt kan vi utveckla bland annat arbetssätt, företagskultur och lägga grunden för en flexibel organisation. Lindbäcks höga ambition gällande företagets inomhusmiljöer har varit väldigt stimulerande och vi kan konstatera att slutresultatet  är väldigt lyckat. Att det för MER är andra året i rad som vi har projekt nominerade i tävlingen Årets Bygge är ett kvitto på att vi har förmåga att omsätta våra uppdragsgivares vision till något som ger ett konkret resultat.

Superfabriken invigs 19 december 2017. Svensk Byggtjänst och Byggindustrin står bakom tävlingen Årets bygge, som varje år nominerar 20 byggprojekt i Sverige som presterar i kvalitet, samarbete, ekonomi och form. En expertjury tar sedan vid och utser en segrare.