Säg hej till vår nya vd-duo!

Cecilia Bejdén har efter 20 år som Vd för MER Arkitekter valt att gå vidare mot nya utmaningar. In kliver inte bara en efterträdare, utan två. Säg hej till Venke Osnes och Niklas Larsén – MER:s nya vd-duo!

Så, vilka är Venke och Niklas? Enligt säkra källor är de många bra saker i två ganska olika personer, som två kinderägg ungefär. Däremot är de inga MER-nykomlingar, utan har varit verksamma inom bolaget i många år. Venke och Niklas har nämligen arbetat som arbetsplatsstrateg/HR-ansvarig respektive inredningsarkitekt/kreativt ansvarig på MER, och har sedan 2016 ingått i bolagets ledningsgrupp. Nu tar de nästa kliv genom att tillsammans forma en ny vd-duo.

– Vi är riktigt stolta och glada inför att ta över vd-skapet tillsammans eftersom vi kompletterar varandra väl och delar syn på vad MER Arkitekter ska vara i framtiden. Vi har också fått kanonbra stöd och många hurrarop från våra kollegor, vilket kanske är det viktigaste av allt, säger Venke Osnes, ena halvan av den nya vd-duon.

Framtidsplanerna för oss på MER Arkitekter är många. Den nya vd-duon tror på en hög tillväxtfas i anslutning till pandemin, där många företag nu nysatsar eller anpassar miljöer och lokaler efter nya arbetssätt.

– Vi är mitt inne i en spännande fas där den ”nya” sortens arbetsplatser går helt i linje med den arkitektoniska och organisatoriska filosofi som MER har jobbat in hos våra kunder i tjugo år – vikten av anpassningsbarhet och flexibilitet. Vi ligger steget före i detta segment och våra kunder vet att vi kan leverera hållbara lösningar, både miljö- och designmässigt. Men vi håller även på att utveckla våra övriga affärsområden, som exempelvis retail, digital arkitektur och våra erbjudanden gentemot fastighetsägare som är ett av våra starkare ben, säger Niklas Larsén, andra halvan av vd-duon.

Att vara två som delar på en vd-post är något av en icke-traditionell lösning. Idén kom från förra vdn Cecilia Bejdén och kändes självklar för både styrelsen och duon.

– När idén presenterades kändes det självklart för både oss och de vi jobbar med att vi ska göra detta tillsammans. Vi är väldigt olika men jobbar riktigt bra ihop. Tillsammans kommer vi göra ett bättre vd-jobb än vad en av oss hade gjort på egen hand, säger Venke.

Med sina olika kunskapsområden kommer det vara glasklart för personalen vem de ska vända sig till för diverse frågor. Niklas kommer ratta frågor inom sälj, marknad och digitalisering, och Venke kommer lägga in nästa växel gällande personal, kultur och mer administrativa frågor.

Så, vilka är Venke och Niklas utöver sina nya roller? Venke älskar att vara värd för roliga, bullriga tillställningar och har gärna över gäster på sitt torp i Sörmland. Niklas är tefantast, har pluggat modedesign i Milano och har tidigare i livet haft yrken som stridsbåtkapten och skidlärare. Vi sa ju Kinderägg.

Läs mer om hur vi på MER Arkitekter jobbar!