KUST Hotell & Spa

Hemma bra. Borta bäst.

Projektbeskrivning

Det 15 våningar och 53 meter höga designhotellet är en av norrlandskustens högsta byggnader. Med konferensavdelning, restaurang, spa och skybar är nybyggda KUST Hotell & Spa ett landmärke för norra Sverige, och ett nytt resmål för både nationella och internationella gäster.

Nybyggda KUST Hotell & Spa är ett internationellt, fyrstjärnigt designhotell med ett koncept djupt förankrat i regionen med ett tydligt lokalt DNA. Det karaktäristiska hotellet med skybar och Piteås högsta utsikt är ett landmärke som lockar, lovar och levererar.

KUST Hotell & Spa är utformat av MER och systerföretaget ETTELVA Arkitekter. Hotellet ägs och drivs av privatägda Skoogskoncernen, ett av Norrlands mest expansiva företag. Med storsatsningen av hotellet visar Skoogs att de är en stark aktör som nu på allvar ger sig in i den växande resebranschen.

Konceptet

Profilhotellets utformning bjuder på en upptäcktsfärd längs den mäktiga Piteälven – från isiga fjäll i norr, till havet och skärgården i söder. Älven, som också är grunden i designkonceptet, har alltid varit central för regionen. Den är en inspiration för rikt formspråk och ständigt skiftande i karaktär och färg. Från lugn och stilla till vit och skummande eller svart och trögflytande, krispig, och snöig.

Rummen

Rummen följer konceptet med färg och materialval inspirerade av norrlandskusten och Piteälven. De fyra sviterna speglar årstiderna.

Spa

I hotellets Spa har du möjlighet att ta en paus i sköna relaxpooler på terrassen, koppla av i bastun, eller isbada – oavsett årstid. Utsikten från spaloungen och terrassen är magisk – ett panorama av skog, hav och fjäll.

Restaurang, Skybar och Lobby

I hotellets restaurang, skybar och lobbybar erbjuds en dryck- och matupplevelse av högsta internationella klass med lokalt producerade råvaror.

 

Fakta
  • Uppdrag: Skapa ett internationellt och fyrstjärnigt designhotell med ett koncept djupt förankrat i regionen.
  • Tjänster: Arkitektur, projektledning
  • Antal rum: 97 varav 4 sviter
  • Övrigt: Konferensrum, festvåning, lobbybar, restauranger, spa med utomhuspool, Skybar
  • Adress: Hamngatan 60, Piteå
Kontakt

MER /
Söder Mälarstrand 41, 118 Stockholm
tel: 08-658 79 00
info@mer.se