Årets Bygge 2017

Kust nominerat till årets bygge 2017

Nybyggda KUST Hotell & Spa i Piteå är ett internationellt, fyrstjärnigt designhotell med ett koncept djupt förankrat i regionen. Det 15 våningar och 53 meter höga hotellet är en av norrlandskustens högsta byggnader och ett landmärke för norra Sverige. Nu nomineras KUST Hotell & Spa till Årets Bygge 2017.

– Vi är väldigt glada för nomineringen. Det har varit en intensiv resa och enormt upplyftande att samarbeta med så engagerade byggherrar som syskonen Christina och Roland Skoog, vilka brinner för sin stad och sin trakt. Hotellets gestaltningskoncept ”från fjäll till kust”, som flirtar med timmerflottningen och livet längs Pite älv, visade sig också fungera hela vägen från den stora skalan till den lilla, helt suveränt, säger Cecilia Hörngren, uppdragsansvarig arkitekt på ETTELVA Arkitekter.

ETTELVA Arkitekter står för gestaltningen av KUST Hotell & Spa, och systerföretaget MER står för utformning av inredningen. I samarbetet mellan MER och ETTELVA har kreativiteten fått utrymme. Syskonföretagen har fått möjlighet att dra full nytta av företagsgruppens gemensamma kompetenser för att skapa ett på alla plan framgångsrikt projekt.

– KUST Hotell & Spa har sedan det öppnades uppmärksammats både nationellt och internationellt. Nomineringen till Årets Bygge 2017 är ytterligare ett kvitto på att vi lyckats skapa något utöver det vanliga. Hotellets starka designkoncept i kombination med den lokala förankringen har visat sig vara en avgörande framgångsfaktor säger Cecilia Bejdén, vd på MER.

Hotellet bjuder på en upptäcktsfärd längs den mäktiga Piteälven – från isiga fjäll i norr, till kusten och skärgården i söder. Midnattssolen, norrskenet, rennäringen och den finaste löjrommen är delar av Piteås naturliga skattkista och också självklara delar av hotellet helhetsupplevelse.

– Det är fantastiskt att vår hotellsatsning slagit så väl ut. Responsen har överträffat våra förväntningar och vi ser ett fortsatt stort intresse. KUST Hotell & Spa är inte bara ett hotell. Det är en byggnad som lyfter en stad och ett område. Det är ett projekt som engagerar en hel region, säger Christina Skoog, vd på privatägda Skoogs-koncernen som ligger bakom projektet.

Svensk Byggtjänst och Byggindustrin står bakom priset, som varje år nominerar 20 byggprojekt i Sverige som presterar i kvalitet, samarbete, ekonomi och form. En expertjury tar sedan vid och utser en segrare.

Läs mer om projektet här.