Microsoft vinner Svenska Ljuspriset!

Microsofts nya huvudkontor vinner prestigefullt pris

MER har sedan 2018 arbetat med Microsoft och utveckling av företagets inomhusmiljöer. I slutet av 2019 invigdes det nya stockholmskontoret och efter den årliga prisutdelningen på Cirkus i Stockholm står det nu klart att Microsofts nya huvudkontor vinner det prestigefulla Svenska Ljuspriset.

Ljussättnngen av kontoret har utformats i nära samarbete med ljusdesigners från Paloma Design Studios för att skapa en flexibel, energigivande och inbjudande miljö med utgångspunkt i människan. Projektet uppmärksammas bland annat för det fina samspelet mellan ljus och material som med enkla medel ger en effektfull kontrastrik upplevelse och som framgångsrikt påvisar ljusets roll som stämningsskapare.

Svenska Ljuspriset har lång historia och arrangeras för 28:e året i rad. Bakom priset står de tre belysningssällskapen: Sydsvenska, Västsvenska och Svenska Belysningssällskapet tillsammans med tidningen Ljuskultur. Juryn, med representanter från belysningsbranschen, bedömer såväl visuella, estetiska, funktionella, tekniska, som driftsekonomiska aspekter.

Läs mer om projektet här.