AREIM

En plats för konst och människor

Projektbeskrivning

Utifrån en vision om arbetsplatsen som ett socialt nav och en mötesplats för samarbete och skapande har fondförvaltaren och fastighetsägaren Areims nya kontor utformats. Fokus har varit att skapa ytor som främjar social interaktion, välmående och samarbete. Areim tog genom denna förändring steget in i det nya arbetsklimatet efter pandemin – och har på så sätt lyckats öka närvaron på kontoret.

”Vår nya arbetsplats har blivit en dynamisk samlingspunkt som främjar stärkta relationer bland medarbetarna och med våra besökare. Genom att skapa en inspirerande och motiverande miljö har vi sett hur vårt team blivit mer sammanhållet och effektivt, vilket återspeglas i den ökande närvaron på kontoret. Det handlar inte om att tvinga någon till kontoret, utan att skapa en atmosfär och erbjuda en arbetsplats där människor genuint vill vara.”

Leif Andersson, grundare Areim

Utöver att skapa en dynamisk och flexibel arbetsmiljö har konst värderats högt i utformningen av det nya kontoret och smakfullt införlivats i kontorets design.

”Att integrera konst i vår arbetsmiljö har varit en viktig del av planen då konst alltid varit en källa till inspiration och glädje för människor. Jag är väldigt glad över möjligheten att ha så fantastisk konst på kontoret och jag tror att den kan bidra till att skapa en unik och inspirerande miljö som uppmuntrar till kreativitet, samtal och samarbete.”

Leif Andersson, grundare Areim

Återbruk har även varit en central faktor i projektet och många element från Areims tidigare kontor har följt med till den nya adressen. Undertaket har avlägsnats för att vinna takhöjd och akustikplattorna har fått en ny funktion som del i väggpanelen.

”Vi har utformat Areims nya kontor med målet att skapa en kontorsmiljö som verkligen engagerar och attraherar anställda samtidigt som den överträffar hemmets arbetsmiljö. Att se den ökade närvaron på kontoret bekräftar att vi lyckats skapa en arbetsplats som uppmuntrar till samarbete och kreativitet, vilket är avgörande för framgångsrika företag idag.”

Niklas Larsén, vd MER Arkitekter

Fakta
  • Uppdrag: Skapa ett inspirerande kontor där mötet mellan människor ligger i fokus
  • Tjänster: Arkitektur, Projektledning, Inköp, Flytt
  • Antal kvm: Ca 1000
  • Adress: Regeringsgatan 30-32 B, Stockholm
  • Fotograf: Emil Fagander
Kontakt
MER Arkitekter

Söder Mälarstrand 41, 118 25 Stockholm
tel: 08-658 79 00
info@mer.se