BTH

Grundämnen och råmaterial.

Projektbeskrivning

BTH Bygg och BTH Bostads verksamhet omfattar nyproduktion, renovering, ombyggnation och underhåll av bostäder och kommersiella lokaler. Företaget har under de senaste åren vuxit och när huvudkontoret skulle flytta till nya lokaler i Solna fick MER uppdraget att ansvara för koncept, arkitektur, projektering, inköp, projektledning och flyttsamordning.

Konceptet

Konceptet bygger på materialmöten och de kontraster som uppstår mellan olika typer av material. Traditionellt enkla byggmaterial möter mer exklusiva och bearbetade material för att i sin kontrastverkan kunna lyfta varandra.

Välkända råmaterial behöver inte mycket behandling för att vara vackra som receptionsdisken i Öländsk kalksten och kopparmöbeln som nu inhyser en porslinsskulptur av Eva Hild. Kopparytan kommer med tiden mörkna och ändra karaktär och på så sätt bidra till ett levande kontor. Takhöjden utnyttjas i och med synliga installationer och transparenta undertak. Den förhöjs ytterligare tack vare att dörrar och glaspartier går upp till maxhöjd med minimala golvlister.

Rummen är uppbyggda av materiabeklädda väggar som råder över glasparti och undertak. Materialmötet som koncept är genomgående även i golvet där installationsgolv med textilplatta i landskapet möter en matta med högre lugg i mötesrummen och vinylgolv i de allmänna utrymmena.

Grundämnen och råmaterial

Även den nya receptionsdisken och logotypen i entrén håller konceptlinjen med mötet av olika strukturer och material. Materialen är genomgående lugna och genuina grundämnen och grundmaterial så som zink, sten, koppar, stål och glas. De genuina och hållbara materialvalen speglar BTHs förhållningssätt till den egna verksamheten.

Utformningen av BTHs nya kontor speglar kärnverksamheten och BTHs förhållningssätt till det egna arbetet där hantverket betraktas som konst. Konst är även konkret integrerat i lokalens utformning. De många konstverk som finns i BTHs nya kontor är inköpta genom det helägda dotterbolaget.

Made by MER

Mycket av möblerna är speciellt formgivna för BTH för att hålla linje i konceptet. Receptionsdisken, förvaringsmöbeln, touch-downbordet i spegelmetall, avskärmningen mellan arbetsplatser samt kopparmöbeln som inhyser en skulptur och även fungerar som rumsavdelare är några exempel.

Fakta
  • Tjänster: Koncept, arkitektur, projektering, inköp, projektledning och flyttsamordning
  • Medarbetare: 60
  • Adress: Armégatan 38, Solna
Kontakt

MER /
Söder Mälarstrand 41, 118 Stockholm
tel: 08-658 79 00
info@mer.se