Clear Channel

Rum för nya behov

Projektbeskrivning

Att skapa ett snyggt kontor genom att flytta, blåsa ur en lokal, bygga nytt och köpa massa nya möbler är inte så svårt. Att skapa något som smakar mer än vad det kostar på jordens resurser är klart mer utmanande! I detta projekt har vi värnat om hållbarhet och cirkularitet för en kund som ska stanna kvar i sina gamla lokaler och samtidigt öka flexibiliteten, förändra arbetssätt och skapa ett nytt inredningskoncept.

Utgångpunkten i projektet var att skapa ett mer varierat kontor, som ska vara hälsosamt och attraktivt samt tillgodose flera olika typer av arbetssätt och bättre stötta nya behov post-pandemi. Ambitionen från både kund och arkitekt var att utgå från det befintliga och återbruka så mycket som möjligt av den befintliga inredningen, både den lösa och redan platsbyggda. Till exempel har textila golvplattor återbrukats och placerats i nya mönster anpassat till den nya utformningen. Ca 60% av inredningen är återbrukad.

Genom ett fantastiskt samarbete med Clear Channel har vi utgått från befintligt och både renodlat/lyft fram kvalitéer och samtidigt lugnat ner genom att rensa bort. En riktig fullträff helt enkelt.

Fakta
  • Uppdrag: Att skapa ett mer varierat kontor, hälsosamt och attraktivt som tillgodoser flera olika typer av arbetssätt och bättre stöttar nya behov post-pandemi
  • Tjänster: Arkitektur, Projektledning, Inköp
  • Antal kvm: 1200
  • Adress: Birger Jarlsgatan 43, Stockholm
  • Fotograf: Emil Fagander
Kontakt
MER Arkitekter

Söder Mälarstrand 41, 118 25 Stockholm
tel: 08-658 79 00
info@mer.se