EoE Eyewear

Online sales. Offline space

Projektbeskrivning

Med hållbarhet och tydlig design i fokus har det svenska glasögonmärket EoE Eyewear utmanat och höjt ribban för ekologisk design. Ett stort hållbarhetsfokus i kombination med stilsäker formgivning har lagt grunden för modermärkets internationella framgångar. Nu öppnas EoE Eyewears nya flagship store mitt i centrala Stockholm.

Butiken i Biblioteksstan är en fysisk förlängning av EoE Eyewears varumärke och digitala identitet. Designkonceptet har, precis som EoE Eyewears produkter, sin utgångspunkt i den norrländska naturen vilket satt grunden till både utformning och materialval. De självklara material som finns i naturen har hittat sin plats även i inredningen i mer raffinerade och abstrakta former med fokus på taktila och levande ytor. Den skulpturala, unika designen och valet av möbler hyllar hantverket i de högst detaljerade och personliga produkter som glasögon. Metallen i hyllorna samt specialdesignade högblanka färgstarka displayytor kontrasterar den matta travertinen och putsen på väggarna och hjälper leda besökarens fokus till produkterna.

De flexibla arkitektoniska lösningarna är anpassade för att butiken ska kunna fungera som en marknadsplats, eventspace, mötesplats och arbetsplats och kan förändras och hållas levande över tid.

Fakta
  • Uppdrag: Översätta EoE Eyewears digitala identitet till en flexibel och multifunktionell fysik miljö.
  • Tjänster: Arkitektur, projektledning, inköp, visualisering
  • Adress: Mäster Samueslgatan 10, Stockholm
  • Fotograf: Emil Fagander
Kontakt
MER /

Söder Mälarstrand 41, 118 Stockholm
tel: 08-658 79 00
info@mer.se