ETTELVA

Som en tavla.

Projektbeskrivning

När MERs systerföretag ETTELVA Arkitekter skulle flytta till Beskowhuset och Tobaksmonopolets gamla lokaler på Södermalm, fick MER uppdrag att förvandla den tidigare lunchmatsalen till en modern och verksamhetsanpassad arbetsplats.

Den 80 år gamla matsalen pryds av Bo Beskows al fresco. I övrigt är ingenting sig likt. I Tobaksmonopolets klassiska lokaler på Södermalm har ETTELVA Arkitekter flyttat in. Omvandlingen av kontoret är ett samarbete mellan MER och ETTELVA Arkitekter.

För att optimera ytan har lokalen fått ett entresolplan, vilket maximerar antalet arbetsplatser samtidigt som lokalen fortfarande upplevs som luftig. Trots den begränsade ytan är kontoret flexibelt och erbjuder olika typer av sittmöjligheter.

Beskowhuset är ritat av Emil Lindkvist och byggdes i början på 1930. Lokalerna är idag kulturmärkta och ena kortsidan pryds av en storslagen al frescomålning av Bo Beskow från 1947, vilken givit byggnaden sitt namn. Den nya utformningen av lokalen har anpassats efter den ursprungliga arkitekturen, och målningen är en naturlig del av kontoret.

Den spröjsade utgången till terrassen mot innergården och soffgruppen fungerar som en förlängning av väggmålningen.

Fakta
  • Tjänster: Arkitektur, projektledning, inköp, flyttsamordning
  • Medarbetare: 60
  • Adress: Maria Skolgata 79, Stockholm
Kontakt

MER /
Söder Mälarstrand 41, 118 Stockholm
tel: 08-658 79 00
info@mer.se