Exopulse

 

Människan i centrum

Projektbeskrivning

När företagen Exopulse och Ottobock skulle samlokaliseras så fick MER uppdraget att ta fram ett koncept för Ottobocks befintliga lokaler som skulle paras ihop med de nya ytorna för Exopulse.

Ottobock är ett av värdens ledande medtechbolag som är specialiserat på proteser med målet att förbättra självständigheten för personer med rörelsehinder. Exopulse Mollii Suit är en revolutionerande helkroppsdräkt som kan lindra spasmer och smärta för patienter med t.ex. multipel skleros, cerebral pares och stroke.

Utifrån ledord som hållbarhet, tech och humanism så har MER tagit fram konceptet som ska vara en fond för de två bolagen. En sober, varm och omhändertagande grund har kombinerats med lekfulla designelement och en genomtänkt akustik och belysningsdesign. Med en medveten layout så har vi kunnat förbättra vardagen för de som har kontoret som arbetsplats. En generös pausyta och lounge har skapats som sammanför medarbetarna i de båda bolagen.

Belarte studios tapeter var viktiga i formgivningen och de har omvandlat väggarna till konstverk. Med det här projektet visar MER att arkitektur kan vara ett kraftfullt verktyg för att sammanföra kulturer och skapa gemenskap.

Fakta
  • Uppdrag: Ta fram ett koncept för Ottobocks befintliga lokaler som skulle paras ihop med de nya ytorna för Exopulse.
  • Tjänster: Arkitektur, Projektledning, Inköp
  • Antal kvm: 1570 kvm
  • Adress: Barks väg 7, Solna
  • Fotograf: Emil Fagander
Kontakt
MER Arkitekter

Söder Mälarstrand 41, 118 25 Stockholm
tel: 08-658 79 00
info@mer.se