Läkemedelsföretag

Läkemedelsjätte i nytt läge

 

Projektbeskrivning

För detta internationella företags nya svenska huvudkontor var målet att skapa en inbjudande, flexibel mötesplats där personalen kommer närmare varandra. Flytten gick från ett större kontor med flera våningar i förortsläge till moderna öppna lokaler på ett plan i centrala Stockholm.

Vår uppgift var att skapa en dynamisk miljö där människa, kultur och teknik möts. En plats som lockar personalen att komma in till kontoret och som ger fysiska förutsättningar för nya samarbeten och utveckling. Social hållbarhet vägde här minst lika tungt som en låg klimatpåverkan.

Det nya kontoret erbjuder en variation av funktioner och upplevelser som utformats i dialog med både den internationella projektgruppen som den lokala verksamheten. När man kliver in genom dörrarna landar man direkt i kontorets sociala hjärta, en öppen lounge för samvaro och paus samt anslutande flexibla ytor för kreativt samarbete. Ju längre in man rör sig i lokalerna, ju lugnare blir tempot och längst bort från entrén finns helt tysta rum för enskilt fokus.

Inredningen bär spår av såväl företagets historia och kulturella arv som den moderna forskningsbaserade verksamhet de idag är. En tredjedel av möblerna är återbrukade från det tidigare kontoret och har fått nytt liv tillsammans med de nya funktioner som tillförts. Företagets stora konstskatt har getts stor plats i formgivningen och bidrar med en välgörande detaljrikedom. Varierad belysning, noga utformad akustik och mycket grönska förstärker ytterligare helhetsupplevelsen i denna arbetsplats som nu andas liv och värme.

Fakta
  • Fakta: Att skapa en inbjudande flexibel mötesplats där personalen kommer närmare varandra.
  • Tjänster: Arkitektur
  • Antal kvm: 1200 kvm
  • Adress: Hagastaden, Stockholm
  • Fotograf: Emil Fagander
Kontakt
MER Arkitekter

Söder Mälarstrand 41, 118 25 Stockholm
tel: 08-658 79 00
info@mer.se