MERs Kontorslab

Spegelvägg, konstutställning och shoppingkorgslogistik

Projektbeskrivning

Spegelvägg, konstutställning och shoppingkorgs-logistik, hur fungerar det i ett kontor? Alldeles utmärkt. I MERs Kontorslab testar vi spännande lösningar för kontor och arbetssätt på oss själva, innan vi låter dem göra avtryck i andra projekt.

Münchenbryggeriet på Södermalm är MERs hemmaplan. Vårt kontor har två etager, högt i tak och utsikt över Riddarfjärden. Under 2014 genomfördes en total förändring av kontoret. Lokalerna disponerades om och fick ny inredning. Arbetsplatser och flöden flyttades. Målet var att skapa världens bästa kontor och vi tycker att vi lyckats.

En bättre mötesplats

Med god arkitektur kan kreativa mötesplatser och ostörda arbetsplatser samsas även i mindre kontor. Vill du se det med egna ögon, är du välkommen till MERs Kontorslab. Här finns bevisen på att ett roligt och ett effektivt kontor faktiskt är samma sak. Och här finns många intressanta lösningar på kontorets både typiska och ovanliga problem.

Följ handlingsplanen

En viktig del av förändringsprojektet var att pröva hållbarheten i våra egna processer, under tiden som vi kunde följa arbetet genom beställarens glasögon.

Fakta
  • Uppdrag: Skapa ett modernt, identitetsskapande och kreativt kontor med aktivitetsbaserat arbetssätt.
  • Tjänster: Analys, arkitektur, inköp, projektledning och Change Management
  • Medarbetare: 40
  • Adress: Södermälarstrand 41, Stockholm
Kontakt

MER /
Söder Mälarstrand 41, 118 Stockholm
tel: 08-658 79 00
info@mer.se