Miljömärkning Sverige

Den kaxiga experten.

Projektbeskrivning

När Miljömärkning Sverige, bestående av Svanen och EU Ecolabel, såg över sitt hyreskontrakt passade de på att inte bara flytta till fräscha, nyrenoverade lokaler. De bestämde sig även för att se över sitt arbetssätt och jobba mer aktivitetsbaserat. MER har funnits vid deras sida ända sedan de började leta efter nya lokaler. Nu har de flyttat in i de nya lokalerna i Fatburen.

Vilka är Miljömärkning Sverige, eller Svanen som de själva säger? Vad står ni för och vad vill ni uttrycka? Det var frågor vi ställde till Svanens projektgrupp när vi höll den inledande workshopen. Fram kom en massa ledord. När vi analyserat och grupperat orden kom vi fram till två viktiga delar: Svanen består av en grupp väldigt kunniga experter, men så är de kaxiga också. Det blev grunden till konceptet- den kaxige experten!

Med grund i konceptet tog vi fram inredningsförslaget. Bastonerna, d.v.s. ”experten”, finns främst i flyglarna i form av gröna/blåa kulörer. Toppnoterna, som står för kaxigheten, finns i de små detaljerna såsom starka kulörer på armaturer, luckor och kuddar. Kärnan i lokalen har mer mustiga, varma bastoner med starka accentfärger.

Svanen bestämde sig för att gå från ett blandat kontor med både egna rum och öppna delar till att jobba aktivitetsbaserat. Vi delade därför in planen i olika zoner. Kärnan i lokalen, där både entré och pausdel finns, får naturligt vara en mer aktiv zon. De två flyglarna har även de fått olika aktivitetsnivåer där flygeln närmast kärnan är aktiv och flygeln längst bort är lugn. Mellan dessa zoner finns mötesrum och mindre samtalsrum dit man kan gå iväg för att ta ett telefonsamtal eller för en stunds koncentration.

Miljön har såklart varit viktig i val av material och produkter. Både byggmaterial och inredning är Svanenmärkta i så stor utsträckning som möjligt. Kontoret är ett showcase för varumärket, så det har varit självklart att välja produkter eller företag med miljömärkning.

Made by MER

Delar av inredningen är formgiven specifikt för Tillväxtverket. Lunchbord, konferensbord, förvaringsmöbler, rumsavdelare och reception är några exempel.

Fakta
  • Uppdrag: Att inreda Svanens nya lokaler i Fatburen, hjälp med att gå över till aktivitetsbaserat arbetssätt samt inköp och flytt.
  • Tjänster: Arkitektur, projektledning, Change Management, inköp, flytt
  • Medarbetare: 55
  • Adress: Västgötagatan 2, Stockholm
Kontakt

MER /
Söder Mälarstrand 41, 118 Stockholm
tel: 08-658 79 00
info@mer.se