NORDISKA KLINIKEN

Estetik i praktiken

Projektbeskrivning

Nordiska Kliniken är centralt belägen vid Sergels torg i kulturhistoriskt klassade lokaler. Kliniken består av två avdelningar i samma hus, en del är ca 700 kvm, samt en ny kompletterande våning på 300 kvm. Det är väl använda kvadratmeter, verksamheten växter konstant och under många års arbete och växelvisa anpassningar med smarta lösningar har varje vrå utnyttjats till fullo.

Lokalerna är utrustade med modern medicinsk teknologi men ska samtidigt upplevas som en välkomnande miljö; närmare spa än sjukhus. MER Arkitekter har arbetat med en upplevelse av lugn och trygghet. Samtidigt ska krav på hygien och säkerhet uppfyllas. Detta innebär stora utmaningar med gestaltning, hygien och logistik. Här finns fyra stora operationssalar, uppvakningssalar, konferensrum, utbildningssalar, mottagningsrum och behandlingsrum. Då verksamheten har svårt att stänge ner längre tider för ombyggnation krävs uppfinningsrikedom och alternativa lösningar för att klara en tajt tidsplan.

Nordiska Kliniken har utökat sitt grundutbud inom skönhet med konceptet Hud för enklare skönhetsbehandlingar. I samband med uppdraget vidareutvecklades tidigare framtagna inredningskonceptet med en ännu varmare bas i form av stora täckande träpaneler, integrerad displayförvaring som möter välplockade hudtonade inredningsdetaljer och som skapar en varm, välkomnande och skandinaviskt spetsig atmosfär.

Fakta
  • Uppdrag: Att gestalta välkomnade och inbjudande miljöer med fokus på omtanke och skönhet.
  • Tjänster: Arkitektur, Inköp
  • Antal kvm: Ca 1000
  • Adress: Drottninggatan 33, Stockholm
  • Fotograf: MER Arkitekter
    Nordiska Kliniken
Kontakt
MER Arkitekter

Söder Mälarstrand 41, 118 25 Stockholm
tel: 08-658 79 00
info@mer.se