SIRIUSPOINT

Globalt blir lokalt

Projektbeskrivning

Sedan 1997 har SiriusPoint suttit i egna kontorsrum i K-märkta lokaler i Spårvagnshallarna. 2022 var det dags för något nytt och flytten gick därför till Fleminggatan 14, till en modern kontorslokal i K-märkt inramning.

SiriusPoint är en global underwriter av försäkring och återförsäkring som tillhandahåller lösningar till kunder och mäklare runt om i världen. Det nya kontoret är identitetsskapande för en global koncern och har samtidigt en lokal förankring. Arbetsplatsen är numera en smart och innovativ plattform för samarbete. Ett kontor som attraherar nästa generations arbetskraft.

En del av den hållbara satsningen handlar om den digitala dimensionen. Att man med hjälp av välintegrerad teknik och belysning regelbundet kan uppdatera och uppgradera kontoret. En annan del är inredningen som till största del återbrukats eller rekonditionerats. Flera möbelproducenter tog sig an uppgiften att kapa, lacka eller klä om för att förlänga livet på tidigare levererad inredning. Nya möbler har valts ut med omsorg i dialog med referensgruppen.

Kontoret är i ett plan med en stor sammanhängande yta. Det är en modern kontorslokal i K-märkt inramning. En del av huset i gammal stil och en sida nybyggd med mycket glas. Fastigheten erbjuder även ett gratis gym med fräscha omklädningsrum för alla som jobbar i fastigheten och ett cykelrum för alla som cyklar till och från jobbet.

Miljöcertifiering: BREEAM-i-bruk

Fakta
  • Uppdrag: Skapa ett identitetsskapande kontor för en global koncern med lokal förankring
  • Tjänster: Analys, Arbetsplatsstrategi, Förändringsledning, Arkitektur, Projektledning, Inköp, Flytt
  • Antal kvm: Ca 2 320
  • Adress: Flemminggatan 14, Stockholm
  • Fotograf: Emil Fagander
Kontakt
MER Arkitekter

Söder Mälarstrand 41, 118 25 Stockholm
tel: 08-658 79 00
info@mer.se