Whispr Group

Tillbaka till framtiden.

Projektbeskrivning

Ryggraden i svensk industri har gått från varutillverkning i fabrik till IT-tjänster och serviceförsäljning. I samma lokaler som man för 100 år sedan tillverkade tobaksprodukter hjälper Whispr Group världsledande företag att analysera och förstå sin omvärld.

Whispr Group är resultatet av en sammanslagning av en digitalbyrå och ett analysföretag. Tillsammans utgör de sinnebilden av hur moderna organisationer ser ut – föränderliga, globala och kunskapsdrivna. Med kontor i Stockholm, Oslo och New York hjälper Whispr Group att förvandla big data till strategier, och det nya kontoret är en central del av verksamheten.

Gammalt och nytt

Allt är inte vad det ser ut att vara. Under lager av linoleummattor och tapeter hittade vi vackra originaldetaljer som nu fått nytt liv – en vacker parkett, återställd takhöjd och ett återuppbyggt orangeri är nu integrerade delar av lokalen. Lokalernas stramhet och tyngd framhävs av materialvalen i trä och metall men balanseras av det grafiska, digitala och utbytbara.

Ute är inne

Det återuppbyggda orangeriet utgör en del av lokalen som samtidigt kopplas ihop med den anslutande parken.

Made by MER

Miljöerna är flexibla och anpassade för både traditionellt och aktivitetsbaserat arbetssätt. Bordsserien är ritad specifikt för projektet.

Fakta
  • Uppdrag: Skapa en modern och flexibel arbetsplats för ett företag som på kort tid gått från start-up till världsledande.
  • Tjänster: Analys, arkitektur, projektledning, inköp
  • Medarbetare: 25-60
  • Adress: Mariaskolgata 30, Stockholm
Kontakt

MER /
Söder Mälarstrand 41, 118 Stockholm
tel: 08-658 79 00
info@mer.se