Altaal

COLONY       

Projektbeskrivning

Med målet är att skapa ett nav av gröna kontorsbyggnader och kontorshubbar som ska innehålla hybrider av co-working space och traditionella kontor, har det svenska investmentbolaget Altaal investerat i ett omfattande projekt i Helsingfors. Vi fick i uppdrag att utveckla strategi kring och utforma inomhusmiljöerna för denna stora satsning för att locka multinationella hyresgäster. Vi ser stor potential i den finska marknaden och är oerhört glada att få börja denna resa med en kund som Altaal, som har helt rätt vision för framtiden. 

–  Altaal är relationsdrivna i allt vi gör och sätter stort värde på MER Arkitekter som under Niklas ledning bevisat sig kunna vara kreativa med en kommersiellt gångbar ansats. Vi tror på kontorets centrala roll men ser samtidigt att det kommer finnas vinnare och förlorare. Med denna satsning rustar vi för att bygga ett nytänkande kontorsbolag där samtliga fastigheter är gröna med design och service nära till hands, säger Altaals medgrundare Henrik Schmidt. 

Lokalerna ska rymma mötesrum, restauranger, samlingsplatser, gym och (självklart) bastur. Altaal storsatsar på att de byggnader som inte redan är miljöcertifierade enligt internationella standarder kommer att uppdateras för att bli det. Detta går helt i linje med vårt fokus på återbruk och hållbarhet. Vi på MER Arkitekter är stolta över att få jobba med ett företag som sätter hyresgästen i första hand och som verkligen har förstått att det utöver design är service och hållbarhet som gäller när vi skapar framtidens arbetsplats. 

Fakta
  • Uppdrag: Utveckla strategi kring och utforma inomhusmiljöer
  • Tjänster: Långsiktig strategisk partner, arkitektur, strategi och analys
  • Antal kvm: 50 000 kvm som på sikt ska bli 250 000 kvm
  • Adress: Helsingfors
  • Renderingar: MER Arkitekter
Kontakt
MER Arkitekter

Söder Mälarstrand 41, 118 25 Stockholm
tel: 08-658 79 00
info@mer.se